Μεταβολισμός: Απλές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων
Δεν χρειάζεται να σας πει κάποιος επιστήμονας ότι με την πάροδο των ετών ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.
Η μέση γυναίκα παίρνει περίπου 800 γραμμάρια κάθε χρόνο στη διάρκεια της ενήλικης ζωής της, με αποτέλεσμα το βάρος της να αυξάνεται έως και κατά 18 κιλά μέχρι την ηλικία των 50, αν δεν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ορμονικές αλλαγές, την απώλεια μυϊκής μάζας και το στρες, παράγοντες που επιβραδύνουν την καύση του λίπους.
Η αύξηση του σωματικού βάρους, ωστόσο, δεν είναι κάτι αναπόφευκτο.
Η κατανάλωση τροφών που ενισχύουν τον μεταβολισμό και κάποια ακόμη μικρά και εύκολα tips θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και να μπαίνετε πιο εύκολα στα ρούχα.
Πίνετε καφέ και τσάι: Η καφεΐνη είναι διεγερτική για το κεντρικό νευρικό σύστημα και η τακτική κατανάλωση καφέ και τσαγιού επιταχύνει τον μεταβολισμό από 5-8%, βοηθώντας σας να κάψετε από 98 έως 174 θερμίδες την ημέρα.
Φυτικές ίνες: Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνουν την καύση λίπους έως και κατά 30%. Οι γυναίκες που τρώνε πολλές φυτικές ίνες παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο των ετών. Βάλτε σαν στόχο την κατανάλωση τριών μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
Τροφές με σίδηρο: Το σώμα σας χρειάζεται τον σίδηρο για να μεταφέρει το οξυγόνο που χρειάζονται οι μύες σας για να κάψουν το λίπος. Μέχρι την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες χάνουν σίδηρο μέσω της εμμήνου ρύσης. Προσπαθήστε να καταναλώνετε οστρακοειδή, άπαχο κρέας, όσπρια, δημητριακά και σπανάκι
Βιταμίνη D: Είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του μεταβολισμού και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Τρώτε τακτικά λιπαρά ψάρια, όπως σολομό και τόνο, γαρίδες, εμπλουτισμένο γάλα, δημητριακά και αυγά.
Αλκοόλ με μέτρο: Όταν πίνετε αλκοόλ, καίτε λιγότερο λίπος και με βραδύτερο ρυθμό από το φυσιολογικό επειδή το σώμα σας χρησιμοποιεί αυτό ως καύσιμο. Η κατανάλωση δύο κοκτέιλ, επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας έως και 73%.
Γάλα: Η ανεπάρκεια ασβεστίου, συνηθισμένη κατάσταση σε πολλές γυναίκες, μπορεί να επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Η πρόσληψη ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών, όπως το γάλα και το γιαούρτι χωρίς λιπαρά, μπορεί να συμβάλλει στη μειωμένη απορρόφηση των λιπαρών από άλλα τρόφιμα.